PRIPREME IDU SVOJIM TOKOM, STIGLA POJAČANJA

Nikola Aksentijević, Stefan Deak i Ivan Đorić prva su pojačanja Fudbalskog kluba Napredak u zimskom prelaznom roku. Aksentijević dolazi iz niškog Radničkog i potpisao je ugovor do 31.maja 2020, kao i Deak koji dolazi iz mađarskog Honved-a. Đorić je stigao iz Bačke i ugovor sa njim je potpisan na dve godine.

 

Milorad Kosanović, šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Napredak rekao je na konferenciji za novinare da se u toku priprema uvek postavljaju ista pitanja, ali i daju isti odgovori: „Pripreme idu svojim tokom, bez obzira na loše vremenske uslove. Pred odlazak u Tursku imaćemo još jedan mini ciklus, da bi definitivno ovaj deo priprema zatvorili, kako bi u Turskoj krenuli da slažemo tim i igru mimo utakmica,ali i sa utakmicama. Do puta ćemo uspeti da dovedemo još nekoliko igrača, tako da ćemo imati dovoljan broj kada je kvantitet u pitanju. Ako govorimo o kvalitetu,jako je teško, jer smo u neravnopravnoj utakmici sa klubovima kojima je država sponzor, ali smo ovu situaciju napravili sami sebi jer smo u poslednjih šest meseci promovisali veliki broj igrača za koji su zainteresovani inostrani klubovi. Mi smo prodali i beka. Probaćemo da ponovo napravimo tim koji će da igra fudbal, pa ćemo videti kako će se razvijati prolećni deo prvenstva“.

 

Napredak se 24. janura seli u sunčanu Antaliju, gde će boraviti do 9. februara. U tom periodu odigraće četiri pripremne utakmice, 28.januara protivnik je Gruzijski Saburtalo, 30. januara Akademija Pandev, 02. februara Karpati, i 05. februara FK Sarajevo.

 

Nastavak šampionata zakazan je za 16.februar,kada Napredak gostuje Voždovcu u okviru 22.kola Super lige Srbije.

 

FK Napredak