BEBA TRANSPORTOVANA U KC KRAGUJEVAC

U sudaru autobusa i automobila na putu Kruševac – Kaonik poginuo je 26-godišnji muškarac. U automobilu je bila i žena u poodmakloj trudnoći koju su carskim rezom porodili u kruševačkoj bolnici. Ona je u teškom stanju, a beba ima zadovoljavajuće vitalne parametre. Vozaču autobusa određeno je policijsko zadržavanje.

 

Nesreća se dogodila u četvrtak oko 6.45, na Čokotinom brdu. Vozač „fijat punta“ je stradao na licu mesta, dok su tri osobe iz automobila povređene. Svi su prevezeni u kruševački Urgentni centar. Dve osobe su zadobile teške povrede, među njima i trudnica, kojoj je hitno urađen carski rez.

 

„Postoperativno su nastavljene mere reanimacije, ona je u izuzetno teškom opštem stanju, vitalni parametri nisu zadovoljavajući. Borba za njen život je u toku“, kaže za RTS anesteziolog dr Savko Marković. Marković ističe da su kod bebe uspostavljeni zadovoljavajući vitalni parametri i da je ona prevezena u Klinički centar u Kragujevcu.

 

Doktorka Dragana Ristić je rekla da je beba primljena u opštem teškom stanju i da je smeštena u Centar za neonatologiju i priključena na respirator. U kruševačkoj bolnici zadržana je i 20-godišnja devojka koja se nalazila u „puntu“ zbog povreda grudnog koša. Treći povređeni, muškarac, posle ukazane pomoći pušten je na kućno lečenje.

 

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, vozaču autobusa J. B. (1982) iz okoline Kruševca određeno je zadržavanje do 48 sati. Pretpostavlja se da je autobus, zbog snega na kolovozu koji je noćas napadao, proklizao na nizbrdici, prešao u suprotnu, levu traku i udario u automobil.Inače,

 

Čokotino brdo na regionalnom putu D-215 je problematična deonica za vozače, posebno prilikom loših vremenskih uslova.

 

Izvor: rts.rs