U KRUŠEVCU MANJI BROJ SAOBRAĆAJNIH NEZGODA, ALI???

U poslednja 4 meseca na putevima u Rasinskom okrugu zabeležen je manji broj saobrćajnih nezgoda za 5 % u odnosu na isti period prošle godine, ali je povećan broj stradalih lica. Kruševačka policija sprovodi kontinuirane akcije kontrole svih učesnika u saobraćaju kako bi se bezbednost podigla na viši nivo.

Svedoci smo da su saobraćajne nezgode sve učestalije na putevima Srbije. Razlozi koji dovode do ovakvih situacija su uglavnom prekoračenja brzine posebno na onim deonicama gde se savetuje poseban oprez i poštovanje saobraćajnih propisa. Iz tog razloga policija pored redovnih aktivnosti sprovodi i kontinuirane akcije pojačane kontrole, koristeći sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja – ručne radare, radare u sistemima video-nadzora i uređaje za merenje brzine u presretačima.

Statistika govori da je od juna do sepetembra ove godine u Rasinskom okrugu bilo manje saobraćajnih nezgoda u odnosu na isti period predhodne godine ali zabrinjava podatak da je veći broj poginulih. Komandir ispostave saobraćajne policije PU Kruševac Aleksandar Miljković apeluje na sve učesnike u saobraćaju na  odgovorno ponašanje i da poštovanjem saobraćajnih propisa daju direktan doprinos očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima.