REZULTATI SA NACIONALNIH IGARA SPECIJALNE OLIMPIJADE SRBIJE

17. Nacionalne igre Specijalne Olimpijade Srbije održane su od 01.- 04.06.2023.u Čačku. Učešće je uzelo 12 gradova širom Srbije u kojima postoje i rade sportski klubovi dece i omladine sa posebnim potrebama, među kojima je i Palestra iz Kruševca. Takmičenja su bila u fudbalu, košarci, odbojci, atletici, boćanju i stonom tenisu.

Naš grad je predstavljalo 16 sportista u sledećem sastavu (Marić Goran, Đorđević Bojan, Dalibor Marković, Rustem Tairović, Đokić Danijel, Stoiljković Darko, Đokić Miloš, Aslović Tomislav, Nevena Anđelković, Teodora Mirković, Nataša Simić, Stefana Dodić, Marković Marija i Marta, Vujičić Saška i Viktoria Jovanović), u pratnji 4 trenera (Marga Kapamadžija, Mirela Milojević, Mališa Vasiljević i Goran Milovanović). Takmičili smo se u ženskom fudbalu, muškoj košarci, atletici, boćanju i stonom tenisu. Vratili smo se sa osvojenih 13 medalja (5 zlatnih, 3 srebrne i 5 bronzanih).

Rezultati:

Ženski fudbal i muška košarka – 1 mesto

Stoni tenis:

2.mesto – Marković Marta i Tairović Rustem

3 mesto – Marić Goran

Atletika:

  1. mesto: Marković Dalibor – bacanje kugle; Simić Nataša – trčanje na 50 m i bacanje kugle;
  2. mesto: Marković Marija – trčanje na 100;
  3. mesto: Asković Tomislav – 200 m. I skok u dalj, Marković Dalibor –100 m.,Marković Marija – 100 m

Inkluzivno ekipno boćanje – 3 mesto

Na Ceremoniji otvaranja, pored podizanja zastave, izgovaranja zakletve, unošenja olimpijske baklje, svim sportistima obratio se zamenik gradonačelnika i  Nacionalni direktor Specijalne Olimpijade Srbije, gospodin Aleksandar Stanojević koji je otvorio ovo takmičenje.

Svakog dana na svim borilištima odvijala su se uzbudljiva takmičenja. Ponosni smo na naše sportiste i osvojene medalje.

Ujedno ulazimo u završne pripreme za Svetske letnje igre Specijalne Olimpijade Srbije koje će biti od 12. – 26.06.2023.godine u Berlinu.