REPUBLIČKI KRIZNI ŠTAB: NEMA POPUŠTANJA AKTUELNIH MERA

Krizni štab za borbu protiv korona virsua odlučio je danas da nema popuštanja epidemioloških mera. To je izjavila dr Darija Kisić Tepavčević nakon sednice Štaba. Krizni štab je usvojio i preporuku da se vakcinisanim korisnicima domova za stare dozvole posete, u strogo kontrolisanim uslovima, uz poštovanje svih mera. Ona je istakla i da je 415.000 građana Srbije vakcinisano i ocenila da je kod nas prisutna izuzetna zainteresovanost građana za vakcinaciju.

Prema njenim rečima, između milion i po i dva miliona kod nas treba da bude vakcinisano da bismo imali dovoljan broj ljudi da zasustavimo epidemiju. Epidemiolozi već danima govore da je epidemiološka situacija kod nas i dalje nepovoljna. Broj zaraženih u poslednje vreme svakodnevno brojimo oko 1.500 novozaraženih, a pre neki dan ponovo smo dogurali i do 2.000. Iako nema većih oscilacija u brojkama, nema ni drastičnog pada pozitivno testiranih.

Prema poselednjim podacima koji su od juče, u poslednja 24 sata u Srbiji na korona virus testirano 10.637 je osoba, od kojih je pozitivno 1.592, dok je, nažalost 21 osoba preminula. Na respiratorima su prema jučerašnjem preseku 162 pacijenta.