„POLICIJSKI ČAS“ UBUDUĆE OD 18.00 DO 05.00 SATI

Utorkom, petkom i nedeljom penzioneri će moći „u šetnju“ na pola sata, u periodu od 18.00 do 01.00 sat. Kako predsednik navodi, ići će se na ublažavanje mera, a prva mera je skraćenje policijskog časa koji od utorka počinje od 18 časova. Za penzionere biće obezbeđen period od 18 do 01 čas posle ponoći. „Utorak, petak i nedelja, najviše pola sata“, kaže predsednik. Od sledeće nedelje, penzionerima će možda biti omogućeno svaki dan da izlaze napolje u tom periodu. Od utorka se otvaraju sve zanatske radnje, a sve druge radnje od 27. aprila. „Za 27. april predviđamo otvaranje i drugih, manjih radnji, osim onih u velikim tržnim centrima, ali ako krene lošije povućićemo to“, rekao je Vučić i dodao da će teretane, frizerski saloni, biti otvoreni 27. aprila sa posebnim zaštitama.

 

Kako kaže, očekuju da će banje, tržni centri i međugradski saobraćaj, restorani, biti otvoreni između 4. i 11. maja, ukoliko dodaje, sve bude u redu. „Od 3. maja će nam odgovarati i povoljni vremenski uslovi“, rekao je VUčić i dodao da će to biti ukoliko sve bude tako kao što je to bilo danas.

 

Prekosutra se pušta u prodavnice 4 miliona pari rukavica i maski.

 

U roku od 7 do 10 dana, parlament će obezbediti da svi dobiju vizire, maske, i dezinfekciona sredstva i da se zakaže sednica Skuptine Srbije.

 

Predsednik je rekao da ne može da kaže da li virus slabi ili jača, kao i da ne želi da nikoga obavezuje, i ističe da je važno da se slušaju struka i lekari. „Ono što sam video, kada su u pitanju današnji rezultati, jeste da se Vojvodina umiruje, ne mogu da kažem da je sve sasvim u redu, ali su niski brojevi. Beograd je sve bolji kao i zapadna Srbija, ali u okolini Niša imamo mnogo problema“, rekao je Vučić. Dodaje i da je svuda gde je bio priliv ljudi iz inostanstva postojao veći problem. Prema rečima predsednika, pacjenti koji dolaze na lečenje su blaži slučajevi, što nije bio slučaj na početku epidemije.

 

Prema rečima predsednika, pacjenti koji dolaze na lečenje su blaži slučajevi, što nije bio slučaj na početku epidemije. „Veliki broj lekara i medicinskog osoblja je preuzeo veliki teret na sebe, imate i one koji su izbegavali“; kaže predsednik i dodaje da je vojska uhvatila tri osobe zaposlene u jednom staračkom domu koje su pokušale da pobegnu.