NEĆE BITI PRODUŽETKA ŠKOLSKE GODINE

Đaci su se danas, sa produženog zimskog raspusta, vratili u školske klupe. Za njih je počelo drugo polugodište, a škole same treba da naprave plan nadoknade časova i dostave ga Ministarstvu prosvete.

 

Škole treba da nadoknade pet radnih dana, što mogu da učine radnim subotama ili organizovanjem pretčasa ili dodatnog časa nakon nastave radnim danima. Izvesno je samo da produžetka školske godine neće biti, jer osmaci mali maturu polažu 17., 18. i 19. juna. Zimski raspust produžen je za nedelju dana zbog gripa. Umesto 18. februara, drugo polugodište počeće danas, 25. februara.

 

Broj prijavljenih slučajeva gripa smanjen i njegova sezona prolazi, izjavila direktorka Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ Verica Jovanović. Ona je rekla da je tome doprinelo to što je raspust u školama produžen.

 

Kako je rekla epidemiolog iz Zavoda za javno zdravlje Kruševac, doktorka Mirjana Avramović, u poslednjoj nedelji februara beleži se pad ukupne stope obolelih i do 50 odsto, kod svih uzrasnih kategorija, osim kod starijih pacijenata.