UPOZORENJE: U SRBIJI NAGLI PAD TEMPERATURE I SNEG

Za dane vikenda jako zahlađenje. U subotu u većini mesta ledeni dan, a u nedelju umeren i jak  jutarnji mraz sa temperaturom ponegde i ispod -10°C. U petak, 22.februara se na planinama očekuje povećanje visine snežnog pokrivača za oko 15 cm za 12 h, a od popodneva i snežni nanosi zbog jakog i olujnog severnog vetra. U toku noći, u subotu (23.02.) ujutro i pre podne stvaranje snežnog pokrivača i u nižim predelima centralne, istočne i južne Srbije.

 

SRBIJA, IZGLEDI VREMENA ZA SEDAM DANA (do 01.03.2019.godine):

U subotu (23.02.) hladno i vetrovito, u većini mesta ledeni dan. Na severu Srbije pretežno sunčano, a u ostalim krajevima ujutro i pre podne umereno do potpuno oblačno, povremeno sa snegom uz manje povećanje visine snežnog pokrivača. Posle podne i uveče prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Duvaće jak, na planinama i u Vojvodini i olujni, severni i severoistočni vetar, koji će posle podne biti u slabljenju. U nedelju (24.02.) ujutro umeren i jak mraz, u toku dana pretežno sunčano i hladno. Uveče i u toku noći umereno naoblačenje, ponegde sa kratkotrajnim snegom.

 

Naredne sedmice malo do umereno oblačno i uglavnom suvo uz slabljenje jutarnjeg mraza i sa dnevnom temperaturom koja će početkom nedelje biti oko prosečnih vrednosti za poslednju dekadu februara, a od srede ponovo oko ili iznad 10 °C.