METEOS: U PETAK MOGUĆI KRATKOTRAJNI PLJUSKOVI

U petak relativno toplo, ali uz jači razvoj oblaka koji će usloviti povremenu kišu i lokalne pljuskove. Biće i sunčanih intervala tokom dana, a kiša je moguća već u toku jutra i premešta se od severa ka jugu Srbije. Temperatura počinje da opada u odnosu na vrlo topli četvrtak, usled priliva svežijeg vazduha sa severa. Vetar ujutru slab promenljiv, a popodne umeren zapadni i severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna jutarnja temperatura od 4°C do 11°C, a maksimalna od 18°C do 23°C koliko se očekuje u Negotinu.

U petak u Kruševcu promenljivo oblačno sa mogućom kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskovima, ali i sunčanim intervalima. Vetar slab zapadni, popodne umeren severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 7°C, a maksimalna oko 20°C.

U subotu novo naoblačenje sa čestom pojavom kiše i sa mogućim lokalnim pljuskovima. Jače zahlađenje zahvata sever Srbije i popodne se premešta ka centralnim i južnim krajevima gde će biti toplije u prvom delu dana. U nedelju svugde hladnije sa kišom, a na planinama sa snegom. Maksimalne temperature u mnogim mestima će biti ispod 10°C. U ponedeljak hladno sa kišom u centralnim i južnim predelima koja postepeno prestaje. Na severu Srbije dolazi do razvedravanja u toku dana. U utorak toplije.