MANIFESTACIJA „DANI SRPSKE U SRBIJI“ U PETAK I U KRUŠEVCU

Od 8. do 14. septembra u gradovima širom Srbije obeležava se jubilarna deseta manifestacija „Dani Srpske u Srbiji“.

U okviru ove manifestacije u Kruševačkom pozorištu će u petak od 20 sati biti izvedena predstava Studentskog pozorišta Pale “186. stepenik”.

Projekat pod nazivom „Dani Srpske u Srbiji“ pokrenut je sa idejom da se Srbiji i njenim građanima na nov i jedinstven način predstavi Republika Srpska i njeni potencijali. U cilju promocije Republike Srpske svake godine se organizuje višednevna manifestacija koja kroz različite programske aktivnosti podstiče razenu kulturnih ostvarenja i kulturne baštine, predstavlja prirodne lepote, turistička mesta i rute, ugostiteljstvo, kulinarstvo i vino, prezentuje investicione mogućnosti, i kao najbitnije učvršćuje vezu između srpskog naroda sa obe strane reke Drine.

Jedan od načina promocije Republike Spske jeste i višednevna manifestacija koja će u Kruševcu biti obeležena 09. septembra u Kruševčkom pozorištu kada će biti izvedena predstava Studentskog pozorišta Pale “186. stepenik”. Kako najavljuju organizatori, svi zainteresovani mogu preuzeti besplatne karte na biletarnici Kruševačkog pozorišta.