2. MINI-SAJAM SOCIJALNOG PREDUZETNIŠTVA U KRUŠEVCU

2. Mini-sajam socijalnog preduzetništva u Kruševcu biće održan sutra na Trgu glumaca u centru Kruševca, od 12 do 15 časova. Kruševljani će po drugi put imati priliku da se upoznaju sa proizvodima i uslugama poslovnih subjekata koji posluju po modelu socijalnog preduzetništva.

Novina u odnosu na novembar 2021. godine, kada je udruženje ’’Evrokontakt’’ organizovalo 1. Mini-sajam socijalnog preduzetništva u Kruševcu, jeste to da je socijalno preduzetništvo u Srbiji dobilo zakonski okvir usvajanjem Zakona o socijalnom preduzetništvu u februaru 2022. godine.

Na 2. Mini-sajmu socijalnog preduzetništva u Kruševcu svoje proizvode i usluge predstaviće lokalna udruženja ’’Etno Rasina’’, ’’Osmeh na dlanu, “Rea“, Udruženje distrofičara Rasinskog okruga, Udruženje žena Jasika, “Zlatne niti“ iz Buci, Danica Petrović preduzetnica “Veraston“, Osnovna organizacija gluvih i nagluvih Kruševac, Međuopštinska organizacija slepih Kruševac i KUD ’’Radomir Jakovljević Jakša’’. U cilju boljeg upoznavanja naše javnosti sa mogućnostima socijalnog preduzetništva, ovoga puta svoje proizvode i usluge predstaviće neka od najpoznatijih socijalnih preduzeća u Srbiji: ’’Caritas’’ Šabac, Humanitarna organizacija „Dečje srce“, ’’EkoBag’’ i ’’Naša kuća’’ iz Beograda i udruženje ’’Zadrugarstvo’’ iz Kragujevca.

Podršku organizaciji 2. Mini-sajma socijalnog preduzetništva u Kruševcu pružili su Grad Krusevac i Kulturni Centar Kruševac.

2. Mini-sajam socijalnog preduzetništva u Kruševcu se organizuje u okviru projekta „Kancelarija za podršku razvoju socijalnog preduzetništva Kruševac“ koji sprovodi Udruženje građana za podršku evropskim integracijama “Evrokontakt“ iz Kruševca. Inicijativa je deo Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) koji finansira Evropska unija (EU), a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).