VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO U KRUŠEVCU FORMIRALO PREDMET

Na sednici Nastavničkog veća škole u Trsteniku jednoglasno usvojen predlog da se dvojica učenika isključe iz škole zbog vršnjačkog nasilja, dok je treći učenik podneo zahtev i ispisao se.

„Povodom nasilja koje se dogodilo u Tehničkoj školi Trstenik pri čemu je izvršeno fizičko, psihičko i digitalno nasilje nad našom koleginicom, održana je sednica Nastavničkog veća na kom je jedna od tačaka bila izjašnjavanje veća o pomenutom incidentu. Predlog člana Nastavničkog veća da se izglasa isključenje iz škole za dvojicu učenika jednoglasno je usvojen od strane svih članova Nastavničkog veća“, saopštava kolektiv Tehničke škole Trstenik. „Ovakvim stavom Nastavničko veće osuđuje svaki vid nasilja bilo nad učenicima ili zaposlenima u školi“, navedeno je u saopštenju.

Trstenička policija je dostavila izveštaj Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu, koje je formiralo predmet i razmatraće ga po hitnom postupku. Prema rečima javnog tužioca Branislava Petrovića, „u toku prikupljanje potrebnih obaveštenja i podataka“, a nakon sprovedenog postupka „javnost će biti obaveštena“.