UVEĆANA SREDSTVA NAMENJENA AKTIVNOJ POLITICI ZAPOŠLJAVANJA

Zoran Martinović, direktor NSZ se zahvalio ministarki za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Dariji Kisić Tepavčević i resornom ministarstvu, na zajedničkom zalaganju u definisanju godišnjih aktivnosti NSZ i podršci u realizaciji istih. „Potpisivanjem ovog Sporazuma i usvajanjem Programa rada od strane Vlade Republike Srbije, stekli su se uslovi za početak realizacije jedne od važnijih aktivnosti, a to je raspisivanje Javnih poziva i konkursa, za sprovođenje programa zapošljavanja koji će biti raspisani do kraja januara 2022. godine„ naveo je Martinović.

Sredstva za aktivne mere zapošljavanja su veća od prošlogodišnjih. Javni pozivi, biće raspisani tako da poslodavci ne moraju dostavljati svu dokumentaciju lično, već će NSZ iz baze podataka i evidencije drugih službenih organa, pribaviti sama, objasnio je Martinović i posebno istakao povećane iznose pojedinih subvencija i novčanih naknada.

Ministarka Kisić Tepavčević, nakon potpisivanja sporazuma, rekla je da se jedana od važnih aktivnosti odnosi na realizaciju mera aktivne politike zapošljavanja, za šta je ove godine obezbeđeno 6,5 milijardi dinara. Poslodavcima i tražiocima zaposlenja sve informacije za učešće u merama aktivne politike zapošljavanja, neophodna podrška, podnošenje zahteva prema aktuelnim javnim pozivima biće dostupne putem više kanala: neposredno, putem pošte ili elektronskim putem u nadležnim filijalama Nacionalne službe za zapošljavanje, sajta, kao i putem zvanične stranice na društvenoj mreži LinkedIn.