U OKVIRU OBELEŽAVANJA VIDOVDANA ODRŽANE I „SEOSKE IGRE“

U subotu 15. juna 2024. godine u okviru obeležavanja „Vidovdanskih svečanosti 2024“ Sportski savez grada Kruševca organizovao je sportsku manifestaciju „Seoske igre“.

„Seoske igre“ su gradsko ekipno takmičenje predstavnika mesnih zajednica sa teritorije grada Kruševca u deset disciplina: (skok u dalj iz mesta, obaranje ruku, nadvačenje konopca, poligon, trka džakova, bacanje kamena s ramena, nadvlačenje štapa, šah, odbojka, mali fudbal).

Sportska manifestacija „Seoske igre“ održava se u Kruševcu po četvrti put uz podršku Grada Kruševca i pod pokroviteljstvom Sportskog saveza Srbije. Manifestacija „Seoske igre“ se organizuje u preko četrdeset gradova u Republici Srbiji. „Seoske igre“ su realizovane u objektima Sportskog centra Kruševac (otvoreni sportski tereni za male sportove u okviru otvorenih bazena i Hali sportova) i na peintbol terenu u Kruševcu.

Učešće na manifestaciji uzelo je osamdeset takmičara predstavnika ekipa: (Kaonik, Bela Voda, Čitluk, Kobilje).

Nakon održanih takmičenja po disciplinama osvaren je konačan plasman ekipa:

  • 1. mesto ekipa“ Kaonik“ sa 46 osvojenih bodova
  • 2. mesto ekipa „Kobilje“ sa 26 osvojenih bodova
  • 3. mesto ekipa „Bela Voda“ sa 21 osvojenim bodom
  • 4. mesto ekipa“Čitluk“ sa 20 osvojenih bodova.

Pobednička ekipa „Kaonik“ nakon ubedljive pobede na gradskom takmičenju u Kruševcu, stekla je pravo učešća na regionalnom prvenstvu „Seskih igara“ koje će se organizovati u Ćupriji krajem meseca avgusta 2024 godine.

Tri najuspešnije ekipe nagrađene su peharima, Sportski savez Srbije svim ekipama obezbedio je majice i lopte za fudbal, rukomet i košarku.