U KRUŠEVCU OTVOREN DEČIJI KLUB „EUREKA“

U Kruševcu je počeo sa radom dečiji klub „Eureka“, pod sloganom „Istraži,  otkrij,  saznaj“. Dečiji klub „Eureka“ osmišljen je kao centar za istraživanje, razvoj i širenje obrazovnih inovacija. U novom prostoru, savremene arhitekture i dizajna, koji je prilagođen boravku dece uzrasta od 5 do 15 godina, realizuje se više autorskih obrazovnih programa dr Aleksandre Simić. Osim raznovrsnosti u pogledu sadržaja, svaki od programa utemeljen je na različitim didaktičkim koncepcijama učenja i savremenim modelima poučavanja.

„Moj prvi biznis plan“ je takođe jedan od 5 programa koji ima za cilj da podstakne ranu finansijsku pismenost dece. Zatim je tu i program „Pet plus“ koji je baziran na sadržajima koji su obuhvaćeni obaveznim nastavnim planovima, programima i obrazovnim standardima osnovnih škola u Srbiji kao i program za roditelje koji je namenjen pomoći i podršci rastu i razvoju dece.

U zavisnosti od potreba roditelja i dece moguće je odabrati jedan ili kombinaciju više obrazovnih programa u toku meseca. Rad se organizuje u malim grupama koje se diferenciraju prema uzrastu ili u skladu interesovanjima dece. Dečiji kluba „Eureka“ u Beogradu uspešno radi od 2015. godine.

Dečiji klub „Eureka“ u Kruševcu se nalazi u Dušanovoj ulici broj 12b, a upis za školsku 2022/2023. je u toku.