U KRUŠEVCU ODRŽANO PRVENSTVO SRBIJE U KARATEU

U nedelju je u Kruševcu održano prvenstvo Srbije u karateu za sve uzrasne kategorije i discipline. Ovom takmičenju su prethodila dva kvalifikaciona turnira, prvenstvo Vojvodine i prvenstvo Centralne Srbije, gde su klubovi i takmičari pokušali da izbore pravo nastupa na državnom prvenstvu.

U Kruševcu je nastupio 51 karate klub sa 450 takmičara. Obzirom da je prethodnog vikenda u Severnoj Makedoniji održano 21. ITKF svetsko prvenstvo za decu a prvog vikenda decembra se održava ESKA evropsko prvenstvo za kadete, juniore i seniore u Švajcarskoj za očekivati je bilo da takmičari prikažu vrhunski kvalitet na ovom šampionatu što se i desilo.

Bili smo svedoci vrhunske prezentacije karatea na veliko oduševljenje prepune Hale Sportova u Kruševcu.

Još jednom su se Grad Kruševac i Karate klub Kruševac pokazali kao izuzetni domaćini i organizatori.

Samo takmičenje se odvijalo na 8 borilišta tako da je publika u svakom trenutku mogla da odgleda neki od izuzetno zanimljivih mečeva koji su krasili ovo prvenstvo.

Takmičenje je otvorio gospodin Vladimir Petrović, pomoćnik gradonačelnice za omladinu i sport Grada Kruševca, a u svečanom otvaranju dodeljene su zlatne plaketa Gradu Kruševcu i Trayal korporaciji kao i zahvalnice Kulturnom centru Kruševac, Hitnoj pomoći Kruševac i restoranu Bagdala koji su podržali održavanje ove sportske manifestacije koja je od velikog interesa za sport u gradu pod Bagdalom.

U generalnom plasmanu klubova na ubedljivo prvom mestu našao se domaćin, karate klub Kruševac sa osvojenih 1876 bodova i 165 medelja (z- 77, s- 54, b- 34). Drugo mesto je zauzeo karate klub ABC Sport iz Smedereva sa 336 bodova i 33 medalja (z- 14, s- 10, b- 9). Treći je bio karate klub Kragujevac iz Kragujevca sa 334 bodova i 22 medalje (z- 10, s- 9, b- 3). Četvrto mesto pripalo je Prvoj Petoletci iz Trstenika dok se na petom mestu našao Šumadija dojo Kragujevac.