ŠTRAJK UPOZORENJA, ČASOVI SKRAĆENI NA 30 MINUTA

Unija sindikatra prosvetnih radnika Srbije ne odustaje od zahteva, kako su najavili na nedavno održanom prostestu u Beogradu, časovi u školama danas su trajali 30 minuta. Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije predala je Ministarstvu prosvete i Vladi zahteve koji se odnose na povećanje zarada, smanjenje broja učenika u odeljenjima i izmeni zakonske regulative, s obzirom da nema pomaka u rešavanju pomenutih problema, danas je u školama članicama Unije održan štrajk, odnosno časovi su trajali po 30 minuta.

Kada je reč o povećanju zarada iz Unije sidikata prosvetnih radnika podsećaju na dogovore postignute sa Vladom Srbije iz 2015. godine koji do danas nisu realizovani. Jedan od zahteva odnosi se na izmenu i dopunu Zakona o osnovama obrazovanja.

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije nastaviće da se bori za ispunjenje gore pomenutih zahteva, kao štrajk upozorenja danas su časovi u 35 škola sa teritorije školske uprave Kruševac bili skraćeni, od kojih je u 22 zvono oglasavalo kraj časa nakon 30 minuta, dok se u ostalim nije ispoštovala ranije doneta odluka.