SPORTSKE IGRE MLADIH, OMILJENA MANIFESTACIJA MLADIH SPORTISTA

Dunav osiguranje – Sportske igre mladih postale su jedna od omiljenih manifestacija među mladim sportistima, ali svom decom koja žele da se druže i budu aktivna. Cilj da se svakom detetu omogući da se bavi sportom razlog je održavanja regionalnih finalnih turnira, tako da su već održana tri regionalna finalna turnira u šahu i to u Sremskoj Mitrovici, Kraljevu i Beogradu. Početak nedelje obeležili su mladi stonoteniseri, koji su se na prvom regionalnom finalu sastali u Trsteniku.

Dečaci i devojčice iz Kruševca, Trstenika, Kraljeva, Čačka, Požege, Arilja, Jagodine, Užica takmičili su se u dve uzrasne kategorije (2007. i mlađi i 2010. i mlađi). Pored velikog broja novih takmičara, na turniru Su zaigrali i SIMOVCI koji su već bili učesnici državnih finala. Ovoga puta, zacrtani cilj je Međunarodna završnica u Splitu.

Marina Radenković, pomoćnica većnika za sport opštine Trstenik, izjavila je da je ponosna što su Dunav osiguranje Sportske igre mladih u Trsteniku, posebno što su deca iz Trstenika već postizala uspehe na Igarama, upravo u stonom tenisu.

Deveta sezona Dunav osiguranje Sportskih igara mladih počela je ove godine ranije zbog mnoštva novih sadržaja koji se nude dece, tako da je već održano osam ekoloških radionica „Zero waste – budi deo igre – čuvajmo našu planetu“. Radionice se sastoje od edukativnog dela i ekološkog poligona, a deo su kampanje koju kompanija Koka kola sprovodi na globalnom nivou „Svet bez otpada“. Karavan radosti i prijateljstva kreće u maju, a do tada, širom Srbije održavaće se različite aktivnosti uz podršku najvećih kompanija kao što su Dunav osiguranje, NIS, Poštanska štedionica, Podravka, Coca cola i UEFA foundation.