SA ZALEĐENOG TERENA SVA TRI BODA „ODLAZE“ ZA BEOGRAD

Fudbaleri Partizana savladali su ekipu Napretka sa 1:0 u utakmici 20. kola Superlige Srbije. Utakmica je odigrana na zaleđenom terenu. Tražili su iz Partizana odlaganje utakmice, uslovi su zaista bili nehumani, ali sudija Mitić je, uoči početka, posle pregleda terena sa kapitenima, odlučio da se igra. Utakmica je igrana u jako lošim uslovima, teren je bio zaleđen, a jak vetar i sneg su se smenjivali.

U prvom poluvremenu nije bilo mnogo uzbuđenja. Napredak je imao veći posed lopte, ali bez konkretne prilike. U drugom poluvremenu u 61. minutu ofanzivna igra Partizana urodila je plodom. Huseni Dijabate je nakon odbitka šutnuo sa 17 metara, a lopta je nakon udarca u stativu završila u golu. Do kraja meča, i Napredak i Partizan imali su po jednu priliku da postignu pogodak, ali su obe šanse ostale neiskorišćene.

Posle 20 odigranih utakmica u aktuelnom prvenstvu, Napredak je na tabeli 11. U narednom kolu kruševački superligaš gostuje trećeplasiranoj ekipi TSC.

Nakon meča, FK Napredak se oglasio saopštenjem, citiram “Fudbalski klub Napredak najoštrije osuđuje rasističke uvrede upućene fudbalerima. Ograđujemo se od sramnog ponašanja nekolicine nazovi navijača i učinićemo sve da ih identifikujemo i trajno im zabranimo ulaz na stadion. Nažalost, ovakvi izolovani incidenti se dešavaju na svim svetskim stadionima, a mi ćemo kao klub pod hitno preduzeti sve mere da ovu pojavu sasečemo u korenu”, kraj citata.