PROJEKAT “PARAKINOV BROD”: Sajam privrede/Rimaster

U Paraćinu je u oktobru 2019. godine održan 21. Međunarodni sajam privrede, tradicionalno okupljanje privrednika, na kome je svoje proizvode i usluge predstavilo više od stotinu izlagača iz Srbije i zemalja regiona. U paraćinskoj Hali sportova, na više od 2.000 kvadratnih metara,bili su izloženi razni proizvodi: od automobila, proizvodnih mašina i delova, građevinskog materijala, do predmeta od stakla, prehrambenih i ukrasnih proizvoda. Organizatori sajma su Turistička organizacija i Udruženje preduzetnika Opštine Paraćin, a uz pokroviteljstvo Opštine. Mnogi od izlagača Paraćincima su bili več dobro poznati, ali ipak je sajam odlična prilika da se predstave i novim potencijalnim partnerima. Opština Paraćin kao organizator sajma ističe veliku ulogu malih i srednjih preduzeća koja sada imaju primat u razvoju opštine. Tokom sajma brojna preduzetnička udruženja javnosti će predstaviti svoj rad i planove za naredni period.

 

Sredinom oktobra, baš kada je i održan Sajma privrede u Paraćinu, Opština Paraćin je sprovela procedure javnih nabavki za izgradnju industrijskog parka sprovedena prema pismu o namerama švedske kompanije “Rimaster”. Čelni ljudi ove opštine marljivo rade kako bi pomogli paraćinskoj privredi I kako bi podigli nivo zaposlenosti u Gradu na Crnici. 05. novembra 2019. godine počela je izgradnja industrijskog parka po pismu o namerama švedskog “Rimaster”-a koji je ove godine već u Paraćinu zaposlio oko sto radnika, a u planu je zapošljavanje za još oko 1000 Paraćinaca. 16. decembra potpisan je Ugovor o zakupu poslovno-proizvodnog prostora površine oko 3000 m2 potpisali su u Paraćinu direktor „Rimaster-a“ Tomas Stalnert i predsednik opštine Paraćin Saša Paunović, čime je potvrđeno obećanje da će poznata švedska kompanija u Paraćinu, u narednom periodu, zaposliti do 1000 ljudi. Švedska kompanija “Rimaster”, proizvođač električnih sistema, kablovskih setova za specijalna vozila i teške građevinske mašine zakupila je objekat u paraćinskoj Industrijskoj zoni “Zmič” na sedam godina.

 

 

Medijski sadržaj realizovan je u okviru projekta „Parakinov brod“, koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Paraćin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Komentari su zatvoreni, ali su trackbacks i pingbacks otvoreni.