PREKO 30 MEDALJA ZA KARATE KLUB KRUŠEVAC

Karatisti karate kluba Kruševac na Evropskom prvenstvu u Belgiji i Severnoj Makedoniji osvojili su preko 30 medalja a za njih je u Gradskoj upravi Kruševac priređen prijem.

Kruševački karatisti su na Evropskom prvenstvu za mlade u Severnoj Makedoniji osvojili sedam zlatnih, deset srebrnih i dvanaest bronzanih medalja. Tom prilikom je reprezentaciju Srbije predstavljalo 95 takmičara i takmičarki iz svih krajeva naše zemlje, pa su i Karate klub Kruševac, i reprezentacija Srbije zauzeli prvo mesto u završnom plasmanu. U Belgiji na Evropskom kupu za juniore i seniore mladi Kruševljani nagrađeni sa četiri medalje.

U subotu 18.maja u Kruševcu se održava Kup Srbije u karateu za sve uzrasne kategorije i discipline pojedinačno i ekipno.

Karate klub Kruševac jedan je od najuspešnijih svetskih klubova. U prilog tome govori činjenica da se sa mnogobrojnih nacionalnih i međunarodnih takmičenja gotovo uvek vraćaju sa medaljama i nagradama u svim kategorijama. Pored toga što je najuspešniji svetski i najtrofejniji kruševački sportski klub, karate klub Kruševac je organizator velikih takmičenja koji okuplja kartiste iz celog sveta.