PREDSTAVLJEN PROGRAM OBELEŽAVANJA DANA OSLOBOĐENJA GRADA KRUŠEVCA

Kruševac 14. oktobar obeležava kao dan oslobođenja od okupatora i u Prvom i u Drugom svetskom ratu. Program obeležavanja Dana oslobođenja, koji traje od 13. do 15. oktobra, predstavila je gradonačelnica Jasmina Palurović i direktori ustanova koje učestvuju u pripremanju programa.

Manifestacija povodom obeležavanja Dana oslobodjenja počinje 13. oktobra Danom otvorenih vrata za decu nižeg školskog uzrasta u organizaciji Istorijskog arhiva, istog dana u 12 časova u legatu Milića od Mačve u organizaciji Turističke Organizacije Kruševac biće otvoren Medjunarodni festival turističkih publikacija „Kofer slova“, a u Narodnom muzeju  biće predstavljen hologram Kneza Lazara I aplikacije digitalnog muzeja dok će Izložba knjiga sa tematikom iz Drugog svetskog rata biti otvorena u holu biblioteke. 13.oktobra u 18 časova u Gradskoj upravi Kruševac, Kulturni Centar Kruševac organizuje koncert u slavu Kruševca kompozitora Miroljuba Arandjelovića Rasinskog, za 20 časova zakazan je celovečernji koncert KUD 14 oktobar u Kruševačkom pozorištu. U subotu 14 oktobra kod stadiona Jedinstvo biće otvoren Skejt park i Pamp trek, otvaranje je planirano za 13 časova.

U subotu na Jasičkom putu na lokaciji JKP Kruševac biće otvoreno novo prihvatilište za pse kapaciteta do 350 pasa.

Na Trgu glumaca u 18,30 u organizaciji Kruševačkog pozorišta biće otkriven prozor sećanja Momiru Bradiću, Miliji Vukoviću i Marku Živiću, a u 19 h održaće se svečana akademija povodom Dana oslobodjenja grada. Dan kasnije, u nedelju 15.oktobra na slobodištu će biti održana likovna kolonija „Pod kapijom sunca“ a u 20 časova folklorni anasambl Čarapanije održaće koncert u Kruševačkom pozorištu.