POSLE VULIĆA – I VUKANOVIĆ U CRVENOJ ZVEZDI

Marko Gobeljić, Miloš Vulić i Aleksa Vukanović ponovo će igrati u istom klubu. Nekadašnji trio kruševačkog Napretka od danas će sarađivati u klubu koji je aktuelni Šampion Srbije – u Crvenoj zvezdi. Gobeljić je stigao leta 2017, Vulić pre nekoliko nedelja, a ovog petka ozvaničen je i transfer vodećeg strelca Superlige sa 12 pogotka.

 

Iako je imao ponudue švajcarske Lozane i iz Južne Koreje i Kine, Vukanović je izabrao crveno-bele sa kojima je potpisao trogodišnji ugovor.

 

„Osećam čast i odgovornost što sam postao deo Crvene zvezde, za mene najvećeg kluba u Evropi i svetu. Uprkos inostranim ponudama, poziv šampiona Srbije razrešio je sve dileme po pitanju narednog koraka, pa sam sa pregršt motiva stigao u Ljutice Bogdana. Nadam se da će nam proleće doneti brojne zajedničke trenutke sreće, da ću sezonu završiti kao najbolji strelac, a da će klub uvećati broj trofeja za još dva. Naravno, podstrek više su i evropski izazovi i ambicija da nastavimo kontinuitet dobrih rezultata na internacionalnoj sceni“, izjavio je 26-godišnji napadač za klupski sajt Crvene zvezde.

 

Vukanović bi već od subote trebalo da se pridruži treninzima saigrača na Kipru.Nezvanično, Zvezda je za Vukanovića platila 350.000 evra, a Napretku će pripasti i određeni deo procenata od naredne prodaje.

 

Izvor: mondo.rs