POJEDINE LINIJE KA SELIMA DANAS SAOBRAĆAJU SKRAĆENO

Sneg, koji od nocas pada na području Kruševca, otežava saobraćaj u skoro svim delovima grada. Angažovanost nadležnih preduzeća za održavanje puteva podignuta je na 100 % kapaciteta. Snega ima na kolovozima u raskvašenom stanju visine do 5 cm.

Jugoprevoz saobraća na teritoriji grada sa kašnjenjem od 10-ak minuta dok su neke linije ka seoskim područjima skraćene. “EPS Kruševac zbog snežnih nanosa nema poremećaja u isporuci struje, Toplana zagreva domove korisnika regularno bez zastoja i Vodovod je bez većih kvarova..”, ističe Dušan Todorović, gradski štab za vanredne situacije. Jutros autobusi kruševačkog „Jugoprevoza“ nisu mogli da izađu do pojedinih mesta zbog snega i neočišćenih puteva, te su neke linije skraćene, a kašnjenja ima u proseku 5-10 minuta.. Da su veoma loši uslovi na putu, govori podatak da su jutros na putu za Brus, dva vozila sletela i prevrnula se… Na putu prema Blacu autobus kruševačkog „Jugoprevoza“ proklizao je sa puta, na ovoj deonici do proklizavanja je došlo i od strane kamiona i putničkog vozila, na sreću bez težih posledica po putnike i vozače na ovom delu puta.

Savetuje se da svi učesnici u saobraćaju, zbog svoje bezbednosti i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju, poštuju saobraćajne propise i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu. Dakle Preporučuje se krajnje oprezna vožnja i upotreba zimske opreme.