ODLUČENO!! DOŽIVOTNI ZATVOR ZA UBICE DECE!!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas uvođenje drakonskih kazni za počinioce krivičnih dela, uključujući i doživotnu kaznu zatvora za počinioce najtežih krivičnih tela: ubice dece i višestruke ubice. Vučić je rekao da je ovim prihvaćen predlog Igora Jurića, osnivača Fondacije „Tijana Jurić“, i „Blica“.

 

On je, najavljujući sistemske i sveobuhvatne mere protiv najtežih krivičnih dela, nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, rekao da je država odlučna da pobedi najteže oblike kriminala i korupcije. Najavio je i izmenu kaznene politike, posebno za krivična dela nasilničkog ponašanja i silovanja, pedofiliju, ubistva dece i trgovinu opružjem i narkoticima. “Borba će trajati godinama, biće teška, ali ćemo da pregazimo kriminalce”, rekao je predsednik.

 

Kako je rekao predsednik Vučić nove mere će u roku od mesec dana „promeniti sve u Srbiji“. Kako je Vučić rekao Srbija uvodi doživotnu robiju za najteža krivična dela. “Uvodimo institut doživotne kazne zatvara, doživotne robije za one koji su počinili najteža krivična dela – za višestruke ubice, ubice dece i druga najteža krivična dela”, rekao je Vučić i dodao da je time prihvaćen predlog dela javnosti i Igora Jurića.

 

“Sada i mi kao i Nemačka i Austija uvodimo institut doživotne robije, sad će kazne biti veće nego kod njih, tako da idite sada tamo i radite šta hoćete, ovde nećete”, naveo je Vučić. On je istakao i da će biti drastično uvećane kazne za nasilje u porodici.Mininalna kazna sa 6 meseci biće uvećana na na godinu dana zatvora i za nasilje u porodici. “A, za sve ćemo ići za makar od 35 do 50 odsto uvećanja maksimalnih kazni “, rekao je Vučić.Kako je predsednik naglasio, ovo je samo deo priče, jer će morati još da se radi.

 

Suđenje, neće, kaže više biti u razumnom roku, već će morati da sve bude završeno za 12 meseci. “Za sve slučajeve ozbiljne, presuda u roku od godinu dana, pa vi gledajte kako ćete”, rekao je predsednik Srbije.Kako je rekao, sve ove mere će biti pripremljene za dvadesetak dana, „idemo sa tim u skupštinu“.

 

“Videćemo da li ćemo ići kao većina poslanika ili kao vlada, ja bih voleo kao vlada. Mi idemo sa ovakvim merama i sledi teška borba, jer sada će kriminalci da se ujedine protiv nas, ali država će da ih pobedi, država je jača”, poručio je Vučić na konferenciji za novinare, na kojoj je predstavio mere za borbu protiv kriminala i korupcije.

 

Izvor: blic.rs