BORBA ZA ŽIVOT BEBE TRAJE, ZVAĆE SE VUK

Beba koja je nakon saobraćajne nesreće na mestu Čokotino brdo kod Kruševca rođena carskim rezom i dalje se nalazi na odeljenju neonatologije u kragujevačkom Kliničkom centru. Prema rečima direktora bolnice, dr Predraga Sazdanovića, dečak je priključen na aparat za disanje, i dalje je životno ugrožen.

 

Mlada porodilja Jovana Milenković (25), iz Đunisa, podlegla je u petak ujutru teškim povredama zadobijenim u udesu, u kojem je na mestu nastradao njen suprug i otac dečaka Stefan Ilić (26). Kako smo čuli od porodice Milenković, ako se beba izbori sa povredama od kojih je leče u Centru za neonatologiju Kliničkog centra Kragujevac – zvaće se Vuk. Pojedini parametri su stabilizovani, ali pronoze o daljem razvoju stanja dečaka još ne mogu da se daju.

 

Sud u Kruševcu je posle saslušanja vozača autobusa J. B. (37), a na predlog javnog tužilaštva, odredio pritvor vozaču zbog sumnje da je izvršio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Naložene su i obdukcije tela nastradalih, kao i vanredni tehnički pregled autobusa „Jugoprevoza“ iz Kruševca.

 

Kako nezvanično saznaje TV Jefimija, utvrđeno je da je autobus bio tehnički ispravan, a vozač J.B. sa urednim lekarskim uverenjem.

 

Izvor: blic.rs