METEOS: U SUBOTU JUTARNJA MAGLA, DAN UZ MALO SUNČANIH SATI

U subotu ujutru magla u mnogim krajevima, a na jugu Srbije i slab mraz. Na severu bez mraza, ali sa celodnevnom maglom ili niskim oblacima sa sumaglicom. Povremenih sunčanih intervala biće ponegde u centralnim i južnim krajevima Srbije, a na planinama duži sunčani periodi i znatno toplije od proseka. Vetar slab istočni i jugoistočni ili promenljivog pravca. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura po gradovima od -3°C na jugu do 2°C na severu Srbije, a maksimalna od 4°C u Užicu i Bajinoj Bašti do 9°C u Vranju. Najhladnije jutro u Sjenici sa -8°C, ali će u toku dana maksimalna dostići +8°C zbog sunčanog vremena na planinama.

U Kruševcu u subotu ujutru magla, a tokom dana sa malo sunčanih intervala uz promenljivu nisku oblačnost. Vetar slab istočni i severoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 1°C, a maksimalna do 8°C.

U nedelju i početkom iduće sedmice suvo. Postojaće i dalje povoljni uslovi za duže zadržavanje magle ili niske oblačnosti sa sumaglicom, posebno po kotlinama i dolinama reka zapadne i južne Srbije, kao i na severu Srbije. U Košavskom području bi trebalo da se razilaze magla i niski oblaci od nedelje uz povremene sunčane intervale jer se očekuje slab do umeren jugoistočni vetar  posebno u ponedeljak i utorak.

Komentari su zatvoreni, ali su trackbacks i pingbacks otvoreni.