METEOS: SUNČANO I VEOMA TOPLO, TEMPERATURA DO 32°C

U utorak toplo sa dužim sunčanim periodima uz lokalni razvoj oblaka popodne na jugozapadu i jugu Srbije gde su mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom. U ostalim predelima je mala šansa za pljuskove. Vetar slab južni i jugoistočni, u pomoravlju i podunavlju umeren jugoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 12°C do 19°C, a maksimalna od 29°C na severu Vojvodine do 33°C u južnoj Srbiji. Uveče pljuskovi na zapadu i jugozapadu Srbije. Temperatura u 22 sata od 18°C do 24°C.

U utorak u Kruševcu sunčano i vrlo toplo uz slab dnevni razvoj oblaka. Vetar slab severoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 14°C, maksimalna 32°C. 

U sredu promenljivo oblačno i malo svežije vreme uz jači razvoj oblaka i pljuskove sa grmljavinom, a moguće su i lokalne nepogode sa gradom. Vetar ujutru slab do umeren južni, a zatim zapadni i severozapadni tokom dana. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura od 14°C do 20°C, a maksimalna od 26°C na severu Vojvodine do 30°C u južnoj Srbiji. Uveče povremena kiša i pljuskovi. Temperatura u 22h od 15°C do 20°C.

U četvrtak i petak još malo svežije i promenljivo oblačno sa čestom i lokalno obilnom kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Ponegde može pasti i preko 50 lit/m2 kiše za sat-dva uz moguće lokalne bujice. U subotu je manja šansa za kišu, a dnevna temperatura od četvrtka do subote od 22°C do 27°C. Za vikend sve više sunčanih sati i sve toplije od nedelje.