KVAROVI SE NE MOGU PREDVIDETI /video

Od početka grejne sezone, zbog curenja kotla bilo je nekoliko prekida u isporuci toplotne energije korisnicima JKP “Gradska toplana”, Kruševac. Nakon jučerašnje višesatne intervencije kvar na kotlu je saniran i uspostavljena je normalizacija grejanja, rečeno je na konferenciji za novinare u “Gradskoj Toplani” koja je sazvana kako bi se građanima, odnosno korisnicima objasnila trenutna situacija u ovom preduzeću.

 

Direktor JKP “Gradska toplana”, Kruševac, Dragan Azdejković kaže da je u pitanju stari sistem koji zahteva ulazak u uzani prostor gde curi voda, gde radnik mora da uđe sa aparatom kako bi zavario cev. Kad se zavari puni se kotao i penje se na pritisak kako bi se proverilo da li je sanirano i tek nakon detaljne provere sledi paljenje kotla. Inače, sam proces sanacije na kotlu traje 24 sata i angažovani su svi zaposleni na ovim poslovima.

 

Azdejković ističe da je zbog toga što su građani nezadovoljni temeparaturom u svom stanu, odnosno grejanjem, do sada izlazili 90 puta da mere temepraturu u domovima korisnika te da je 95 % bilo uredno odnsono da je temperatura u stanovima bila propisana 20 +/- 1 stepen. Do kraja februara kruševačka Toplana ima zalihe energenata, mazut se isporučuje 150 tona, što je takođe dovoljna zaliha do kraja februara, te da prema “Srbija Gas-u” “Gradska toplana”, Kruševac, nema dugovanja, što omogućava uredno snabdevanje.