KOŠARKAŠICE PALESTRE OSVOJILE SU 1. MESTO NA DRŽAVNOM PRVENSTVU

Državno prvenstvo Specijalne Olimpijade Srbije u ženskoj inkluzivnoj košarci (basket 3 na 3), održano je u subotu 26.11.2022.godine u Pirotu. Učestvovalo je 11 gradova Srbije u kojima postoje i rade sportski klubovi dece i omladine sa posebnim potrebama, među kojima je i Palestra iz Kruševca.

Košarkašice Palestre osvojile su 1. mesto, drugo Beograd, a treće Pirot. Za Palestru su učestvovale: Marija i Marta Marković uz pomoć Nađe Gavrilović i Sare Radojković  a u pratnji trenera: Marge Kapamadžije i Mirele Milojević.

Sve prisutne pozdravio je gradonačelnik Pirota sa željom za dobrim uspehom na takmičenju, a direktor Specijalne Olimpijade Srbije, otvorio je Državno prvenstvo.

Basket je stekao veliku popularnost širom sveta u poslednje vreme. Turnir se održavao po ustaljenim pravilima Unified košarke. Kraj novembra je i početak Evropske nedelje košarke (EBW).

Sledeće nedelje u Jabuci kod Pančeva, organizuje se Državno prvenstvo Specijalne Olimpijade Srbije u muškoj košarci – turnir u basketu i nadamo se dobrom uspehu.