KRUŠEVLJANI BLISTALI NA EVROPSKOM PRVENSTVU U KARATEU

Proteklog vikenda u Švajcarskoj (Axa Arena Wintertur, 01. – 04.12.2022.) je održano 35. ESKA evropsko prvenstvo za kadete, juniore i seniore na kome je učešće uzelo 626 takmičara iz 30 zemalja. Reprezentaciju Srbije koja je brojala 37 članova predstavljalo je 12 predstavnika Karate kluba Kruševac (9 takmičara, dvojica sudija i jedan trener).

Prvog dana (četrvrak) je održan ESKA Kongres na kome je našu zemlju predstavljao Marko Tomić, predsednik JKA – Shotokan saveza Srbije, kao i polaganje za internacionalna sudijska zvanja, na kome su učestvovali Radisavljević Lazar i Simić Nikola, dugogodišnji takmičari našeg kluba sada u ulozi sudija. Takmičenje je startovalo 02.12. (petak) nastupima kadeta, u subotu su nastupali juniori dok je nedelja bila zadužena za seniore. Kada je reč o postignutim rezultatima, na koje smo preponosni, moramo istaći da je Grad Kruševac bogatiji za 2 evropska šampiona, Jovanović Luku i Simić Nevenu. Još jedna lepa vest je da smo dobili dvojicu internacionalnih sudija, Radisavljević Lazara i Simić Nikolu.

BILANS MEDALJA: 4 medalje (3 zlatne i 1 bronzana medalja)

ZLATNE:

Jovanović Luka, kadetski šampion Evrope u borbama

Simić Nevena, juniorska šampionka Evrope u katama

Kadetski borba tim Srbije: Jovanović Luka i Simić Lazar iz Karate kluba „Kruševac“

BRONZANA: Juniorski kata tim Srbije u sastavu: Simić Nevena, Đorđević Kristina, Isidorović Laura i Simić Milena iz Karate kluba Kruševac.

Na korak do medalje bili su: Simić Lazar – 5.mesto borbe mlađi kadeti; Isidorović Laura – 5.mesto kate mlađe kadetkinje; Simić Milena – 6.mesto kate mlađe kadetkinje i Ivić Natalija – 6. mesto kate seniorke.

Celokupna uprava kluba je prezadovoljna postignutim rezultatima i posebno im je drago što su nakon dobijanja novih klupskih prostorija, kojim je naš klub stao rame uz rame sa najbolje opremljenim svetskim i evropskim karate klubovima, uspesi kluba još impozantniji čime su na najlepši način opravdali velika ulaganja koja su usmerena na jedan od najtrofejnijih svetskih karate klubova.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svima koji su nesebično pomogli da se naš klub pojavi na ovom prestižnom šampionatu u punom sastavu i zabeleži istorijski rezultat kada je reč o starijim uzrasnim kategorijama.

Koliko je zapravo veliki uspeh našeg kluba najbolje govori činjenica da su predstavnici našeg kluba bili uspešniji od čitavih zemalja kao što su: Nemačka, Švedska, Danska, Norveška, Austrija, Grčka, Belgija, Mađarska, Poljska. Kad je reč o kvalitetu na ovom prestižnom šampionatu najbolje je istaći da su pojedine zemlje vratile bez ijedne osvojene medalje: Španija, Francuska, Wels, Škotska, Severna Irska, Litvanija, Slovenija,…