JOŠ UVEK NIJE UTVRĐENA TRASA MORAVSKOG KORIDORA

U Skupštini Srbije je u ponedeljak donesen Zakon o utvrđivanju javnog interesa i posebnim postupcima radi realizacije projekta izgradnje infrastrukturnog koridora auto-puta E-761, deonica Pojate-Preljina, poznatiji kao Moravski koridor. Ovo će biti prvi auto-put koji će povezati Srbiju iznutra. Spojiće Ćićevac, Stalać, Kruševac, Trstenik, Vrnjačku Banju, Kraljevo i Čačak.

 

Precizna trasa, međutim, još nije utvrđena u čitavoj dužini. Završen je i prihvaćen idejni projekat za deonicu Pojate – Kruševac. U toku je stručna kontrola za deo Adrani – Mrčajevci i Mrčajevci – Preljina. Idejni projekat za deo od Kruševca do Adrana, međutim, još se radi, jer se odustalo od prvobitne trase. Kako objašnjavaju u Ministarstvu građevinarstva, rade se i izmene Prostornog plana infrastrukturnog koridora Pojate – Preljina. Velike poplave su promenile tok reke Zapadne Morave, pa je sada neophodno regulisati njeno korito, kako bi se sprečilo plavljenje budućeg auto-puta, ali i naselja u okolini. Usvajanje izmene Prostornog plana se očekuje u septembru, a do kraja oktobra završetak izrade idejnog projekta, kažu u Ministarstvu građevinarstva. “Izradu nedostajuće projektne dokumentacije, projekat za građevinsku dozvolu i projekat za izvođenje, ugovoriće se sa budućim izvođačem radova. To će biti njegova obaveza”, rekli su u Ministarstvu.

 

Na Moravskom koridoru je planirano ukupno deset petlji i to kod Preljine, Adrana, Kraljeva, Vrnjačke Banje, Trstenika, Velike Drenove, Kruševca, Ćićevca i Pojata. Isključenja će se zvati “Ćićevac”, “Kruševac istok”, “Kruševac zapad”, “Velika Drenova”, “Trstenik”, “Vrnjačka Banja”, “Vrba”, “Kamidžora”, “Adrani” i “Preljina”.  Gradnja Moravskog koridora, 110 kilometara dugog, trebalo bi da počne polovinom sledećeg meseca. Plan je da se završi u naredne dve i po godine. Usvajanjem zakona utvrđen je javni interes za nepokretnosti koje su na njegovoj trasi, usvojeni su striktni rokovi za eksproprijaciju.

 

Izvor: novosti.rs