APEL POLICIJE: VOZITE PAŽLJIVO !!

“Od početka jula na putevima u Srbiji zabeležena je pojačana frekvencija saobraćaja, što je dovelo i do povećanja broja saobraćajnih nezgoda i nastradalih osoba”, saopštio je danas MUP i apelovao na sve učesnike da povećaju oprez i poštuju saobraćajne propise. Analize pokazuju da se u toku letnjih meseci dogodi najveći broj saobraćajnih nezgoda.

 

Najčešći uticajni faktori nezgoda sa poginulim osobama u letnjim mesecima jesu neprilagodjena brzina, propust vozača koji se odnosi na nepravilno sagledavanje saobraćajne situacije i upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola. Tokom letnjih meseci, neprilagodjena brzina se kao uticajni faktor javlja u više od 40 odsto saobraćajnih nezgoda. Imajući u vidu predstojeći vikend kada se na našim putevima očekuju dodatne gužve, apelujemo na vozače da poštuju propisano ograničenje brzine i da koriste sigurnosne pojaseve i na prednjem i na zadnjem sedištu.

 

Vozači na put treba da krenu odmorni i prave pauzu na svaka dva sata. Ističe da je od početka ovog meseca na putevima u Srbiji zabeležena pojačana frekvencija saobraćaja uz povećen broj motocikala, mopeda, bicikala i pešaka, što je dovelo i do povećanja broja saobraćajnih nezgoda i nastradalih osoba.