IVAN MANOJLOVIĆ NOVI GRADONAČELNIK KRUŠEVCA?

Konstitutivna sednica u Kruševcu zakazana je za sredu 31. januar. Kako TV Jefimija nezvanično saznaje, SNS koja je osvojila najviše mandata predložiće Ivana Manojlovića za gradonačelnika Kruševca.

Srpska napredna stranka na lokalnim izborima koji su održani 17.decembra osvojila je 42 od ukupno 70 odborničkih mandata.Kako televizija Jefimija saznaje, SNS predložiće Ivana Manojlovića , diplomiranog  ekonomistu, za gradonačelnika Kruševca. Konstitutivna sednica Skupštine Grada zakazana za 31. januar a na dnevnom redu će, kako je najavljeno, biti potvrđivanje mandata odbornika, izbor predsednika i zamenika predsednika Skupštine, te predlozi o postavljenju sekretara i zamenika sekretara Skupštine Grada. Takođe nezvanično saznajemo da je Zoran Tomić, doskorašnji narodni poslanik, predložen za predsednika Skupštine grada. Izbor gradonačelnika bi mogao da bude obavljen na prvoj narednoj sednici Skupštine Grada, koja može da bude zakazana odmah, odnosno u nastavku konstitutivne.

Da podsetimo, na lokalnim izborima SNS sa svojom listom „Aleksandar Vučić – Kruševac ne sme da stane“ osvojila je 57.87 procenata, lista Srbija protiv nasilja je osvojila 25.82 odsto. Lista SPS i JS „Ivica Dačić – premijer Srbije“ imala je 6.90 odsto, koalicija Dveri i Zavetnici dobila je na lokalu 3.22 odsto od ukupnog broja birača, a koalicija „Nada“ 4.85 odsto.

U Ćićevcu je na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine, Mirjana Krkić ponovo izabrana za predsednicu. Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Varvarin, odlukom odbornika novog saziva lokalnog parlamenta funkciju predsednika opštine i u narednom periodu obavljaće dr Violeta Lutovac Đurđević, u Aleksandrovcu funkciju predsednika opštine u novom mandatu obavljaće Jelena Paunović. Ko će voditi opštine u Trsteniku i Brusu biće poznato prvog odnosno 5. februara kada su i zakazane konstitutivne sednice u ovim opštinama.