GRADONAČELNIK IVAN MANOJLOVIĆ SA NOVINARIMA KRUŠEVAČKIH MEDIJA

Nedelju dana nakon što je preuzeo dužnost gradonačelnika, Ivan Manojlović priredio je prijem u Gradskoj upravi za novinare u cilju nastavka saradnje. Ovo je ujedno bila prilika da se čuju primedbe ali i predlozi medijskih kuća o unapredjenju saradnje na obostrano zadovoljstvo i sa  zadatkom pravovremenih informacija od opšteg interesa za gradjane Kruševca.

Gradonačelnik je u neformalnom razgovoru naglasio ključne projekte koji će biti realizovani u gradu kao što su rekonstrukcija Opšte bolnice , izgradnja Naučno tehnološkog parka, regionalni centar za upravljanje otpadom ali i mnogi drugi. U intervijuima koje je dao kada je postavljen na dužnost ističe da je jedno od pitanja bilo i to da li se privikao na novu dužnost, gradonačelnik Manojlović kaže da nije bilo vremena za privikavanje zbog brojnih obaveza i zadataka koje ima,  jer je do izbora izvršne vlasti u gradu rukovodio privremeni organ.

Gradonačelnik Manojlović  naglašava, da se nastavlja sa planiranim aktivnostima, a trenutno je u fazi formiranje tima koji će zajedno sa njim rukovoditi gradom u interesu građana. Predstoji postavljenje pomoćnika gradonačelnika koji prema Zakonu može imati 5, ali naglašava da će ih biti manje od tog broja jer će deo obaveza , kako kaže, preuzeti na sebe. Da podsetimo Ivan Manojlović, master ekonomista, izabran je za gradonačelnika 31. januara. U ekspozeu koji je predstavio u Skupštini grada Kruševca je pored ostalog rekao:

“Hvala sugrađanima na ukazanom poverenju, da mi ovde okupljeni obavljamo ono što nam se sa pravom od sada ostavlja kao dužnost. U svoje ime mogu da kažem da to nije samo dužnost i obaveza, već istinska želja, vera i uverenost da ćemo zajedničkim radom postići velike ciljeve. Кao rođeni Кruševljanin, želim da se lično poklonim svakom najmlađem sugrađaninu, svakom penzioneru, radniku, seljaku, profesoru, đaku, studentu, zdravstvenom radniku, pripadniku policije i vojske, svakome ko za ovaj grad živi. Mi Кruševljani drugi grad sem Кruševca nemamo i nije nam ni potreban, ali nam je on potreban kao još bolji, lepši i savremeniji, Кruševac koji ne sme da stane”, istakao je u svom ekspozeu gradonačelnik Kruševca Ivan Manojlović.