ABHO ANGAŽOVAN NA DEZINFEKCIJI I U KRUŠEVCU

Vozila ABHO bataljona od danas su i na ulicama Kruševca.

 

Nedavno smo imali priliku da čujemo da je virus Covid19 dijagnostikovan i među pripadnicima Vojske Srbije, u ABHO bataljonu je jedno lice pozitivno na koronavirus. U Kruševcu na sprovođenju dezinfekcije ulica i objekata, kako stambenih, tako i zdravstvenih, od proglašenja epidemije koronavirusom, u tri smene je angažovano gradsko Javno-komunalno preduzeće. Veliku pomoć na ovim poslovima pružaće im od danas i Vojska.

 

Početkom nedelje, počelo je i opremanje Hale sportova u Kruševcu za prijem pacijenata sa lakšom kliničkom slikom. Ranije je najavljeno da bi taj posao trebalo da bude završen do kraja nedelje. Gradonačelnica je, na pitanje “Kakva je situacija u zdravstvenim ustanovama u gradu??”, rekla da je situacija pod kontrolom.

 

Kako je TV jefimija i objavila u sredu, Opštoj bolnici je dopremljeno još pet respiratora i 10 monitora, neophodnih pacijentima sa težom kliničkom slikom. Pokušali smo da, prema upustvu komandanta štaba za vanredne situacije i Gradonačelnice Kruševca Jasmina Palurović, odgovore o respiratorima i detaljnije odgovore o organizaciji rada i fukcionisanju bolnice tokom epidemije virusa Covid19, dobijemo od nadležnih iz bolnice, ali ni danas, do zaključenja priloga, iz Opšte bolnice se na brojeve telefona dostupne redakciji TV Jefimija, niko niko nije javljao.