1. KOLO: NAPREDAK – PARTIZAN U SUBOTU, BEZ PUBLIKE

Danas je počela nova sezona u fudbalskoj Superligi Srbije, a Kruševljanima svakako najzanimljiviji meč biće odigran sutra na stadionu “Mladost” između Napretka i Partizana, bez prisustva navijača zbog opšte epidemiološke situacije u Srbiji, vezane za koronavirus.

Nova sezona u Superligi biće na neki način eksperimentalna jer će se u elitnom društvu takmičiti čak 20 klubova, što je po opštim ocenama previše i uticaće na pad kvaliteta fudbala. Iz lige će ispasti čak šest klubova, kao posledica odluke da se liga proširi i sezona “skrati” zbog pandemije korona virusa. Upravo zbog zaštitinih mera koje su na snazi, bar na početku sezone, sve utakmice igraće se bez prisustva publike. Bez prisustva publike na tribinama će u subotu biti odigran i meč u Kruševcu između domaćeg Napretka i beogradskog Partizana.

S obzirom da je onemogućeno prisustvo ljubitelja fudbala na tribinama, utakmica Napredak Partizan imaće direktan prenos na kanalu Arena sport.

Fudbalski savez Srbije je potpisao sporazum o tehničkoj saradnji sa Direkcijom za nacionalne referentne laboratorije Ministarstva poljoprivrede, sa ciljem da se na adekvatan način zaštiti zdravlje svih učesnika u takmičenjima Super i Prve lige Srbije (igrača, stručnih štabova, sudija i delegata) u odnosu na epidemiju korona virusa. Testiranja će se vršiti periodično, odnosno na svake tri sedmice, ali i u drugim terminima u zavisnosti od potreba i konkretne situacije. Od ove sezone treneri će imati obavezu da utakmicu započnu sa najmanje dvojicom igrača koji imaju najviše 21 godinu, kao i da na klupi imaju još dva fudbalera rođena posle 1. januara 1999. godine.