VIDOVDANSKA AKCIJA “TREĆE DETE” /video

U Mozaik sali Gradske uprave, održana je tradicionalna „Akcija treće, četvrto i peto dete po rođenju“, koju organizuje Odeljenje za društvene delatnosti Gradske uprave i Budžetski fond za populacionu politiku. Generalni pokrovitelj i donator akcije je Grad Kruševac, a ova akcija je 64. po redu. Reč je o humanoj i podsticajnoj aktivnosti koja je usmerena ka pospešivanju nataliteta, ali je istovremeno i materijalna podrška roditeljima sa većim brojem dece.

 

Akcija ima za cilj ohrabrenje mladih da osnuju porodicu kao i pružanje podrške roditeljima u njihovim naporima da budu odgovorni i srećni roditelji po meri svoje dece. Održava se dva puta godišnje, uoči Novogodišnjih praznika i Vidovdana. Ovoga puta, poklon čestitke u iznosu od po 8.000 dinara obezbeđene su za pedesettroje beba, rođenih u periodu od 15. Decembra 2018. do 15. Juna 2019. godine. Mališane i njihove roditelje pozdravile su gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović i predsednik Komisije Budžetskog fonda za populacionu politiku Ivan Mijailović.

 

 

U programu su tradicionalno učestvovali baletski studio „Felićita“ i vrtić „Pčelica“ Predškolske ustanove “Nata Veljković“.