USPRS: OČEKUJEMO KONKRETNE PREGOVORE SA MINISTARSTVOM PROSVETE

Predstavnici Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije na konferenciji za novinare u Kruševcu naglasili su da su potraživanja prosvetnih radnika ostala ista, te da se nadaju da će u predstojećem periodu Vlada Srbije i resorno Ministarsvo shvatiti neophodnost socijalnog dijaloga koga, kako ističu, u predhodnom periodu nije bilo.

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije od nove Vlade traži da u budžetu za narednu godinu planira veća izdvajanja za prosvetu, isplatu 30.000 dinara za 6 Svetosavskih nagrada predviđenih potpisanim Sporazumom o rešavanju spornih pitanja kao i 25.000 dinara iz ušteda predviđenih potpisanim sporazumom, korigovanje koeficijenata nenastavnom osoblju, pomoćnom osoblju kao i plaćanje angažovanja i putnih troškova članovima i podgrupama pri školskim upravama. Dugovanja prema zaposlenima u prosveti se nagomilavaju i godinama ne rešavaju a koja proističu iz potpisanog sporazuma kako sa Vladom Srbije tako i sa Ministarsvom prosvete.

USPRS aktivno učestvuje u procesu preuzimanja tehnoloških viškova u školskoj upravi Kruševac, a to su lica koja su u postupku bodovanja igubili deo norme.

USPRS očekuje zvanične i konkretne pregovore po svim pomenutim spornim pitanjima.