U SAOBRAĆAJ SE PUŠTA JOŠ 10,9 KM MORAVSKOG KORIDORA, DO KOŠEVA

Zbog puštanja u saobraćaj Poddeonice 3: Makrešane – Kruševac (Koševi), auto-puta E761: Pojate-Preljina (“Moravski koridor“), planiranog za četvrtak, 7. decembra 2023. godine u 15 časova, biće zatvoren predmetni auto-put na delu od denivelisane raskrsnice „Ćićevac“ do kružne raskrsnice „Koševi“, objavljeno je na sajtu Koridora Srbije. „Zatvaranje je neophodno zbog izvođenja završnih radova na Poddeonici 3: Makrešane – Kruševac (Koševi), a u cilju bezbednog funkcionisanja saobraćaja.“

Tokom zatvaranja navedenog dela auto-puta, saobraćaj će biti preusmeren na alternativnu mrežu saobraćajnica, i odvijaće se dvosmerno. Kako bi se planirana izmena režima saobraćaja sprovela na što efikasniji način, predviđeno je i prisustvo patrola saobraćajne policije duž alternativne putanje, koje će svim učesnicima u saobraćaju biti od pomoći davanjem neophodnih obaveštenja, a u slučaju potrebe, i regulisanjem protoka saobraćaja na svim kritičnim lokacijama.

Nakon puštanja u saobraćaj Poddeonice 3: Makrešane – Kruševac (Koševi), uspostaviće se zatvoreni sistem naplate putarine na delu auto-puta od Pojata do Kruševca (Koševa), dodaje se u saopštenju.