U NOVOJ ŠKOLSKOJ GODINI – ČETIRI RASPUSTA ZA ĐAKE

Nova školska godina za osnovce i srednjoškolce u Srbiji počeće u ponedeljak, 3. septembra. Đaci u Vojvodini imaće tri raspusta, dok će njihovi vršnjaci u ostalom delu Srbije imati četiri.

 

Kalendarom obrazovno-vaspitnog rada za osnovne škole Ministarstva prosvete predviđeno je da prvo polugodište počne 3. septembra 2018. godine, a završava se u četvrtak, 31. januara 2019. godine. Drugo polugodište počeće u ponedeljak, 18. februara 2019. godine, a završiti se u petak, 31. maja, za učenike osmog razreda, odnosno u petak, 14. juna, za učenike od prvog do sedmog razreda.

 

U toku školske godine učenici u Srbiji će imati jesenji, zimski, prolećni i letnji raspust, dok je u AP Vojvodini izostavljen jesenji raspust.

 

Na prvu kratku pauzu – jesenji raspust, učenici će već u novembru, a predviđeno je da traje četiri dana, od 9. do 12. novembra.

 

Zimski raspust je podeljen u dva dela. Prvi deo počinje u četvrtak, 3. januara, a završava se u utorak, 8. januara 2019. godine. Za učenike će neradni biti i 1. i 2. januar zbog Nove godine. Drugi deo zimskog raspusta počinje u petak, 1. februara, a završava se u četvrtak, 14. februara 2019. godine. Na zimski raspust se naslanja i Dan državnosti, te će tako drugo polugodište početi 18. februara.

 

Prolećni raspust počinje u utorak, 30. aprila, a završava se u petak, 3. maja.

 

Za učenike od prvog do sedmog razreda, letnji raspust počinje u ponedeljak, 17. juna, a završava se u petak, 30. avgusta.

 

Učenici osmog razreda polagaće probni završni ispit u petak, 12. aprila, i u subotu, 13. aprila, a završni ispit polagaće u ponedeljak, utorak i sredu, 17, 18. i 19. juna.

 

Izvor: rts.rs