SVI UGOSTITELJSKI OBJEKTI OD SUTRA ĆE RADITI DO 23 SATA

Nova mera, doneta na današnjem zasedanju kriznog štaba, je da svi objekti mogu da rade do 23h, uključujući i one koji imaju baštu, pa su radili duže, i ta mera stupa na snagu od sutra, saopštila je nakon sednice dr Darija Kisić Tepavčević.

Doktorka Darija Kisić Tepavčević je dodala da je poslednjih dana došlo do blagog povećanja broja zaraženih. “Sada je ključni momenat da se poštuju mere, da nosimo maske u zatvorenim prostorima, da izbegavamo okupljanje većeg broja ljudi”, istakla je. Podsetila da je limit u zatvorenim prostorima – 30 osoba, navodeći da to nikad nije prestalo da važi. Dr Kisić istakla je u obraćanju novinarima nakon sednice Krizog štaba da da je situacija alarmantna. Krizni štab za borbu protiv korona virusa zasedao je danas.

Podsetimo, epidemiolog dr Predrag Kon, član Kriznog štaba, izjavio je juče je u fokusu današnjeg zasedanja procena epidemiloške situacije. ”Osnovno je procena epidemiloške situacije, prvenstveno na teritoriji Beograda. U Beogradu se uočava blagi porast broja zaraženih i hospitalizacije. Razgovaraćemo i o nekim utakmicama od većeg društvenog značaja – rekao je dr Kon juče za Kurir. On je ranije tokom dana izneo i svoj stav da bi maske mogle da budu obavezne ako se situacija pogorša, odnosno, on jeste za zaoštravanje mera, ali i kazni.

Između redova moglo bi se pročitati da su “neke utakmice” zapravo večiti derbi između Crvene Zvezde i Partizana, o čemu je dr Branislav Tiodorovoić već govorio prethodnih dana. Njegov stav je da nije moguće očekivati navijače na tribinama. Biće pooštrena kontrola poštovanja mera i sankcije za njihovo nepoštovanje. Primetan je trend porasta, naročito na teritoriji grada Beograda, kaže Kisić Tepavčević. Ono što epidemiolozi istIču poslednjih dana jeste to da nam krajem oktobra, početkom novembra preti treći talas korona virusa.