STANJE NA REKAMA U KRUŠEVCU ZA SADA STABILNO

Prema stanju na terenu, vode drugog reda na teritoriji grada Kruševca trenutno su stabilne. Koviljska reka, deo Ribarske reke i pojedini bujični vodotokovi, koji su stvarali probleme pre svega u Mačkovcu I Globoderu i od Srnja ka Padežu, vratili su se u svoja korita.

 

U samom gradu Kruševcu stanje je stabilno. U predhodna 24 sata JKP “Vodovod Kruševac” imao je 27 intervencija na atmosferskoj kanalizaciji. Vatrogasno – spaasilačka jedinica Kruševac imala je dve intervencije izbacivanja voda u porodičnim kućama. Prema potrebi na terenu, dolazilo je i do isključenja električne energije na poplavom ugroženim područjima. U ovom trenutku se prognozira već od četvrtka smanjenje količine padavina u naredna dva dana, a sunčano vreme i uglavnom bez padavina kažu meteorolozi očekuje nas već za vikend.

 

Na osnovu izveštaja dostavljenog od strane Republičkog hidro-meterološkog zavoda Srbije i Radarskog centra Kruševac na teritoriju grada Kruševca je u toku jučerašnjeg dana palo 8.7l/m2. Prema izveštaju Radarskog centra Kruševac, u toku jučerašnjeg dana na teritoriji grada Kruševca nije bilo dejstava protivgradne zaštite. Promenljivo oblačno i sparno, mestimično s kratkotrajnom kišom, pljuskovima i grmljavinom očekuje se do kraja današnjeg dana. Najviša temperatura oko 25 stepeni. Do kraja dana na području Srbije nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom. Lokalno se očekuje velika količina padavina i pojava grada, naročito na severu zemlje.