SAJAM ZAPOŠLJAVANJA ZA POTREBE KOMPANIJE „KROMBERG I ŠUBERT“

Nacionalna služba za zapošljavanje u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom Kruševac, organizovala je namenski sajam zapošljavanja za potrebe kompanije „Kromberg i Šubert“

Kompanija Kromberg i Šubert, zbog povećanog obima posla proširuje proizvodne pogone u kojima bi do septembra trebalo da zaposli oko 300 novih radnika različitih profila, najviše operatera u proizvodnji, istaknuto je na današnjem sajmu zapošljavanja u RPK Kruševac, gde su zainteresovani kandidati u direknom kontaktu sa predstavnicima kompanije imali priliku da dobiju informacije o uslovima, radnim mestima i benefitima koje Kromberg i Šubert nudi.

Rpk Kruševac aktivno učestvuje u pronalaženju najboljih rešenja za privrednike Rasinskog okruga, a osim organizovanja ovakvih skupova, značajnu podršku pruža dualnom obrazovanju, kako bi privrednici obezbedili stučan kadar za potrebe svojih kompanija, ali i kako bi mladi ljudi stekli što bolja znanja i veštine i lakše došli do radnog mesta.

Nacionalna služba za zapošljavanje je od prošle godine pokrenula organizovanje namenskih sajmova zapošljavanja, rekao je direktor Kruševačke filijale Predrag Marković i ističe da privrednici sve teže dolaze do stručnog kadra, jer je na evidencije sve manje nezaposlenih lica.

Konkurs za zapošljaljavanje oko 3oo novih radnika je aktivan i svi zainteresovani mogu da se prijave slanjem CV-a ili dolaskom u kompaniju. Inače Kromberg i Šubert u Kruševcu trenutno zapošljava oko 2300 lica.