SAJAM VINA “ŽUPA 2024” I MEĐUNARODNA IZLOŽBA OLDTAJMERA U ALEKSANDROVCU

U Aleksandrovcu se ove godine očekuju brojne manifestacije. Najpoznatija, tradicionalna manifestacija je “Župska berba” koju, iz godine u godinu, poseti veliki broj gostiju, kako domaćih tako i stranih. Njoj će prethoditi Sajam vina “Župa 2024” koji će ove godine biti održan 1. maja u hotelu “Grozd”.

Manifestacija će imati i prateći program, koji podrazumeva stručna predavanja o vinarstvu i vinogradarstvu, kroz dve radionice, angažovanje većeg broja stručnjaka i novinara koji prate vinski turizam Srbije, kao i zvanično predstavljanje učesnika – vitezova vina i vinarija iz Župe, Srbije i inostranstva. Najavljen je dolazak i predstavljanje vinarija iz Crne Gore, Makedonije, Rumunije i Bugarske, pa se očekuje prisustvo oko sedamdeset proizvođača vina. Međunarodna izložba oldtajmera biće organizovana 28. aprila u Aleksandrovcu.

Ovogodišnja privredno-turistička manifestacija „Župska berba 2024” održaće se u Aleksandrovcu od 12. do 15. septembra i sa boljim i kvalitetnijim kulturnim programima pod pokroviteljstvom opštine Aleksandrovac.