RESOCIJALIZACIJA KROZ BRIGU O PSIMA /video

Međunarodni dan deteta obeležen je nizom aktivnosti u VP Domu u Kruševcu. Štićenici ove ustanove predstavili su rezultate višemesečnog kreativnog rada u okviru projekata koje su realizovali uz podršku Misije OEBSA, Nemačke organizacije Help i delegacije EU u Srbiji.

 

Naime, u julu ove godine pokrenut je projekat resocijalizacije štićenika baziran na njihovoj interakciji sa psima. Program podrazumeva ZBRINJAVANJE napuštenih pasa, praktičnu obuku za dresuru i teorijski deo, koji se od 2017. godine uspešno sprovodi u Kazneno-popravnom zavodu Sremska Mitrovica.

 

Takođe, u proteklom period štićenici ove ustanove oslikali su murale na Domu kulture i ulepšali prostor, a realizovana je i radionica kreativnog pisanja koja je rezultirala predstavom “O BOGOVIMA, HEROJIMA I OSTALIM VITEZOVIMA”, čemu je doprinos dala Marina Kovačević, direktorka Instituta za performativne umetnosti i socijalni rad. Svetski dan deteta usvojila je Generalna skupština UN 1954. godine, a koji bi se obeležava se kao dan „bratstva i razumevanja među decom širom sveta“ i posvećen je aktivnostima za unapređenje blagostanja dece.