REALIZACIJA 12 VAŽNIH PROJEKATA U OPŠTINI ĆIĆEVAC

Opština Ćićevac ove godine može da se pohvali velikim brojem projekata koji su realizovani ili čija je realizacija u toku, a biće završeni do kraja 2022. godine.

Svih 12 projekata koji je rukovodstvo Opštine pripremilo za ovu godinu odobreno je od strane resornih ministarstava.

Ministarstvo za zaštitu životne sredine sa 200.000 dinara sufinansira projekat pošumljavanja u ovoj opštini Rasinskog okruga. Ćićevac učestvuje sa 50.000 dinara. Ministarstvo rudarstva i energetike sa 1.500.000 dinara sufinansira projekat Energeske efikasnosti kuća i stanova. Istim iznosom učestvuje i opština Ćićevac. Odobren je i Projekat za izgradnju kuća za izbegla i raseljena lica ukupne vrednosti 3.230.000 dinara. Rekonstrukcija multifunkcionalnog igrališta u Ćićevcu takođe će se realizovati uz sufinansiranje Ministarstva omladine i sporta. Sa milion dinara Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija sunfinansiralo je realizaciju „Green festa“.

Građani Ćićevca uskoro više neće morati da obilaze nekoliko različitih institucija prilikom pribavljanja potrebnih dokumenata, već će brzo i efikasno sve završavati na Jedinstvenom upravnom mestu. Inače, u opštini Ćićevac je u toku i realizacija projekta „Izrada plana razvoja Opštine Ćićevac“, koji je odobren u okviru projekta Vlade Švajcarske „Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT“, a koji se realizuju u partnerstvu Udruženje “Evrokontakt” iz Kruševca i Opština Ćićevac. Nacrt Plana razvoja ove opštine za narednih 7 godina je trenutno na javnoj raspravi. Javna rasprava će biti sprovedena do 24. oktobra. U okviru javne rasprave biće održana i Javna tribina 19. oktobra.