ZAHVALJUJUĆI PROJEKTU „VOLIM REKU, A TI?“ OČIŠĆENO JEZERO ĆELIJE

Kompanija Henkel Srbija je u saradnji sa Savezom organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije (SOPAS) proteklog vikenda organizovala dve akcije čišćenja vodenih površina – jezero Ćelije u okolini Kruševca i Dunavac, gradsku plažu u Apatinu. Tokom akcije čišćenja izvučeno je oko 500kg otpada iz jezera Ćelije, dok je sa gradske plaže u Apatinu prikupljeno oko 250kg otpada.

Ovim povodom, Menadžerka za razvoj kategorija i marketing u prodaji u Henkelu Milica Šljivančanin, izjavila je: „Ponosni smo na našu saradnju sa Savezom organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije, i drago nam je što udruženih snaga doprinosimo očuvanju prirodnih lepota naše zemlje. Prateći Henkelovu Strategiju održivosti fokusirani smo na zaštitu biodiverziteta, sa posebnim fokusom na šume, zemljište i vodu. Dugoročna inicijativa ‘Volim reku, a ti?’ jedan je od načina na koji ostvarujemo postavljene ciljeve. Veliku zahvalnost dugujemo i našim zaposlenima koji su čišćenjem priobalja učestvovali u akciji na jezeru Ćelije“.

„Izuzetno nam je drago što već treću godinu zaredom sa našim partnerom kompanijom Henkel realizujemo projekat kojim vodimo računa o našim vodenim bogatstvima, te na taj način čuvamo prirodu. Ovim projektom želimo dodatno da podignemo svest o značaju zaštite životne sredine, ali i edukujemo sve članove zajednice, jer zajedničkim pristupom možemo učiniti mnogo u oblasti ekologije“, izjavila je Božana Ostojić, predsednica Saveza organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije.

Projekat „Volim reku, a ti?” sprovodi Henkelov poslovni sektor Deterdženti i kućna hemija u sklopu kampanje „Mi i vi zajedno za čistiji svet“ u kojoj učestvuju proizvodi koji omogućavaju pranje na niskim temepraturama i efikasno korišćenje eko programa na mašinama. Pakovanja su reciklabilna, a u asortimanu se nalaze proizvodi sa najmanje 90 odsto biorazgradivih sastojaka.