RADOVI NA IZGRADNJI MOSTA DUŽINE OKO 500 METARA

U okviru Sektora 2 Kruševac – Adrani koji je dugačak oko 54 km, intenzivno se izvode radovi na izgradnji prvog mosta preko Zapadne Morave na 29 km auto puta. Most će biti dugačak skoro 500 metara, a izgradnja je počela krajem prošle godine.

Šef projekta „ Moravskog koridora“ Leonid Vuković je rekao da se racionalno koriste svi resursi i da se paralelno radi na sve 3 deonice auto puta. U Sektoru 2 izvode se radovi na još 2 mosta u zoni Trstenika. Takođe, na auto putu se grade nasipi i hidrotehnička zaštita. U Sektoru 1 Pojate Kruševac, zemljani radovi su završeni preko 90%, a u Sektoru 3 Adrani Preljina, više od 43%.Ministar Momirović je podsetio da je ukupna dužina auto puta oko 112 km. Takođe,  da se ujedno radi i hidrotehničko uređenje Zapadne Morave i digitalizacija. Izgradnjom Moravskog koridora spojiće se auto put Beograd Niš sa auto putem „ Miloš Veliki“. Sa ponosom mogu da kažem da je na gradilištima koridora trenutno preko  3500 radnika i preko 1200 jedinica mehanizacije. Behtel Enka podiže standarde. U planu je izgradnja 117 većih putnih objekata, od toga 88 mostova i nadvožnjaka, kao i 29 podvožnjaka“.

Ministar je iskazao veliko zadovoljstvo kako dinamikom i kvalitetom izvedenih radova, tako i značajem ovog infrastrukturnog projekta, kao jednog od najvažnijih  u Srbiji.

Reči ministra potvrdila je i gradonačelnik Jasmina Palurović, ujedno se zahvalivši Ministarstvu građevine, Vladi Republike Srbije, ali i izvođaču, kompaniji „ Behtel Enka“.

„Izgradnja auto puta je od neprocenjivog značaja i za Grad Kruševac, njegovu privredu, turizam, tranzitni saobraćaj…buduće investitore. Ponosni smo što smo deo ovog velikog projekta koji će nas još bolje pozicionirati na putnoj mapi Srbije i ujedno povezati sa evropskom mrežom puteva“, zaključila je Gradonačelnica.