PROJEKAT „IZRADA PLANA RAZVOJA OPŠTINE ĆIĆEVAC“

2018. godine je Skupština republike Srbije usvojila Zakon o planskom sistemu koji, po prvi put, strateško planiranje zajednica, bilo na lokalnom, bilo na nacionalnom nivou podvodi pod zakonski nivo i definiše koji dokumenti su obavezni kako bi strateško planiranje zaživelo, mada je prisutno u poslenjih 15-ak godina u Srbiji po različitim metodologijama i podržano od strane više donatora. Zakonski sistem, postavljen u Srbiji pre tri godine, još uvek se izgrađuje jer je sve vezano za strategiju planiranja noviina.

Projekta „Izrada plana razvoja opštine Ćićevac“ ukupno traje 11 meseci, do kraja avgusta naredne godine. Projekat je odobren u okviru projekta Vlade Švajcarske „Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT“ prema kom se finansijski podržava 12 projekata Udruženja iz cele Srbije. Projekat koji će „Evrokontakt“ sprovoditi u partnerstvu sa opštinom Ćićevac podržan je milion i 260.000 dinara, a opština izdvaja i 140.000 dinara iz sopstvenih sredstava.

Opština Ćićevac je u maju tekuće godine usvojila Odluku o izradi plana razvoja, čime su se i zakonski stekli uslovi za izradu Plana razvoja ove opštine. Učesnici projekta „Izrada plana razvoja opštine Ćićevac“ pozivaju sve zainteresovane strane za učešće u konsultacijama, predlozima i samoj izradi Plana razvoja opštine Ćićevac. Završna aktivnost Projekta je upravo usvajanje Plana u lokalnom parlamentu opštine Ćićevac, a krajnji rok je 31. avgust 2022. godine.